Wipro Placement Papers – Most Repeated Question (NQT)

Wipro National Qualifier Test (NQT) 2020 | Placement Paper with Complete Solution

Wipro Placement Papers 2020- The aspirants can start their Wipro Recruitment Drive Preparation with the help of Wipro Placement Papers. Here as per the request of the candidates, we are giving you the Model Papers with most repeated questions for NQT. Many candidates were searching for the Wipro Model Papers on various websites and portals, but they faced problems.

We have compiled the Model Papers along with the solutions in this article. This will help the candidates to cover everything from this portal regardless of searching on other websites. The below section of the article contains Wipro Selection Process, Wipro Test Pattern, and Wipro Model Papers.

Wipro Placement Papers

To score well in the written test, the aspirants are required to practice Wipro Placement Papers a number of times. We have given the question and the solutions of the model papers. So, it is the high time for the candidates to utilize this opportunity and grab the same.

Below in the tabular format we have given all the information regarding the pattern, syllabus, and the model papers along with the solution of the examination. The aspirants need to check all the details and prepare a strategy to plan their study according to given syllabus.

Wipro Examination Pattern

Here is the pattern for Wipro Talent Hunt Examination conducted by Wipro for 2020 Graduates across the globe.

SectionTime Duration
Aptitude (Quantitative, Logical, & Verbal Ability)48 Minutes
Written Communication (Essay Writing)20 Minutes
Online Coding60 Minutes

Wipro Examination Pattern – Project Engineer & Graduate Engineer Trainee

Wipro is an equal opportunity employer and it hires freshers for Project Engineer, Graduate Engineer Trainee (GET), Turbo Engineer, TRB Engineer, etc. The Online Test Pattern is classified below.

RoundsSectionNo. of QuestionsTime Duration
Online TestLogical Reasoning1414 mins
Quantitative Aptitude1616 mins
Verbal Ability1818 mins
Written TestEssay Writing120 mins
Online Programming  Coding Test245 min for GET & 60 min for PE
InterviewTechnical
 HR Interview

Technical Skills: Java, C, C++, SQL, & SQ. To prepare for the Technical Interview Round scroll below the page and you will get the questions.


Wipro Examination Pattern – Turbo Engineers

Here we have given the pattern for the role of Turbo Engineer at Wipro. The examination is conducted through Cocubes platform and there is a slight change in the pattern. Wipro Turbo offers 6.5 LPA package to the candidates of premium colleges. Here is the pattern for Wipro Turbo.

RoundsSectionNo. of QuestionsTime Duration
 Written TestVerbal Ability20 
Technical MCQ2070 mins
Logical Reasoning20 
Coding Test0245 mins
InterviewTechnical
HR Interview

Technical Skills: Java, C, C++, Algo, & DS. To prepare for the Technical Round, scroll down the page and you will get the questions.

Wipro Placement Papers with Answers

Aptitude Questions with Answers (Wipro Placement Papers)

Q1. A car is 250 m behind the bus. Both are moving at a speed of 50 km/hr and 25 km/hr respectively. At what time will be car be ahead of the bus by 250 m?

  1. 37 sec
  2. 72 sec
  3. 48 sec
  4. 68 sec

Answer: Option B
Hint: Relative Speed= 50-25= 25 km/hr
The car needs to cover 250 m more to get ahead of the bus, then 250+250= 500 m = 0.5 kms
Therefore, time taken to cover 0.5 kms = 0.5/25 = 1/50 hrs= 72 Seconds

Q2. A, B, & C can do a task in 30, 45, & 90 days respectively. How many days A alone will do the task if he is assisted by B & C every 4th day?

  1. 24 days
  2. 36 days
  3. 12 days
  4. 48 days

Answer: Option A
Hint: 1 day work of A = 1/30
3 days work of A = 3/30
(A+B+C), 1 day work = (1/30+1/45+1/90) = 1/15
4 days work = 3/30+1/15 = 1/6
Therefore total work is done in 4×6 = 24 days

Q3. With Rs. 3500, P starts a business and after 5 months Q joined P. After a year, the profit gets divided in the ratio of 2:3. What is Q’s Contribution?

  1. 6500
  2. 8500
  3. 9000
  4. 8000

Answer: Option C
Hint: Let “x” be B’s Investment
Profit will be divided in 2:3 = (12×3500):7x = 6000:x
Therefore x = Rs 9000

Q4. The square of 2 more than a two digit number is multiplied and 2% of 5. If twice of the result is equal to 500, then find the number?

  1. 48
  2. 62
  3. 23
  4. 49

Answer: Option C
Hint: Let the number be X
Then (((X+2)^2) x 2 % 5)2 = 500
On Solving, X = 23

Q5. It takes an hour to dig a ditch by 5 men, then how long will 12 men take to dig the same ditch?

  1. 30 min
  2. 28 min
  3. 25 min
  4. 20 min

Answer: Option C
Hint: (Men)1 x (Hour)1 = (Men)2 x (Hour)2
Therefore 5×60 = 12 x H2
H2 = 25 Min

Q6. 7225 plants were planted by Sameer in such a way that the number of rows and the trees in a row are equal. Then how many tress are there in a row?

  1. 85
  2. 75
  3. 95
  4. 65

Answer: Option A
Hint: Square Root of 7225 = 85

Q7. The selling price of dozen pens is Rs. 13.80 at 15% profit, then what will be the cost price of the pens?

  1. 1.05
  2. 85
  3. 1.15
  4. 1.00

Answer: Option D

Q8. Ahsan brought a pair of jeans of Rs 480 after a flat discount of 40%. What was the labeled price of jeans?

  1. 705
  2. 799
  3. 720
  4. 805

Answer: Option B

Q9. Each section of a question paper contains 5 questions. There are total two sections and a candidate has to answer any 6 questions. The maximum number of questions to be answered from any section is four. In how many ways the candidate can attempt the question paper?

  1. 200
  2. 100
  3. 150
  4. 50

Answer: Option A
Hint: 5C2*5C4 = 50
5C3*5C3 = 100
5C4*5C2 = 50
Best Possible ways = 50+100+50= 200 ways

Q10. 2^279/2^n = 512, Then find n?

  1. 250
  2. 260
  3. 240
  4. None

Answer: Option D
Hint: 2^279 = 2^9 x 2^270
and 2^9 = 512
Therefore, 2^9 x 2^270 = 2^n x 512
So, n = 270, and there is no such option.

Verbal Questions with Answers (Wipro Placement Papers)

Q1. Choose the correct alternative for the word given in the sentence. If no improvement required choose the last option.

She gave most of her time to dancing

  1. Lent
  2. Spent
  3. Devoted
  4. No improvement

Answer: Option C

Q2. Choose the correct meaning of the given word- NONCHALANCE

  1. Ignorance
  2. Indifference
  3. Neutrality
  4. All-knowing
  5. Timeliness

Answer: Option B

Q3.Choose the synonym of the word- PERSISTENT

  1. Tenacious
  2. Flagrant
  3. Armageddon
  4. Inconsistent

Answer: Option A

Q4. Choose the correct alternative

Stagnant : ? :: Flow : River

  1. Canal
  2. Rain
  3. Pool
  4. Stream

Answer: Option C

Q5: Opposite of GIGANTIC.

  1. Zero
  2. Tiny
  3. Invisible
  4. Huge

Answer: Option B

Q6. Opposite of STATIONARY

  1. Busy
  2. Active
  3. Rapid
  4. Mobile

Answer: OptionD

Q7. Choose the Alternative

Architect : Building :: Sculpture : ?

  1. Museum
  2. Chisel
  3. Stone
  4. Statue

Answer: Option D

Q8. There was a huge traffic jam _________ of heavy rain?

  1. Since
  2. As
  3. For
  4. Because

Answer: Option D

Q9. Shilpa is quite intelligent but rather __________?

  1. Idealist
  2. Optimistic
  3. Lazy
  4. Generous

Answer: Option C

Q10. The sentence has been divided into four parts. There is an error, find it out?

  • The population of Hamburg/ (B) is greater than/ (C) that of any/ (D) other town in the whole world.
  • A
  • B
  • C
  • D
  • No Correction Required

Answer: Option E

Note: There will be questions from passage also. Mostly questions are asked from some historic incident or any new ongoing trend.

Wipro Coding Questions (Wipro Placement Papers)

The coding questions have been taken from Amcat Automata. Make sure to practice more and more coding questions from the previously asked Wipro papers and also from Amcat Automata Question series. The questions will help you to have a clear idea about the papers, especially from the coding sections.

We here at this website are giving you the most asked questions from Wipro. Here is the list of questions. Make sure to revise at least 5 times before the paper.

  • Replacing substring in a string.
  • To find the distinct no. of elements in the array.
  • Parenthesis Checker.
  • Method to find the Transpose of a Matrix.
  • Pyramid formation using stars.
  • Pyramid formation using numbers.
  • Diamond formation using stars.
  • Diamond formation using numbers.
  • Program to array the elements depending on their frequency.
  • Encrypting a code program.
  • Program on opening and closing of valve.
  • Removing vowels in a string program
  • Program to build a large restaurant.

Now you are aware of the latest mode papers of Wipro. If you are facing any difficulty, write us at jobtips20@gmail.com. You can also contact us if you want the model papers of other Multi National Company.

Your feed is necessary for us as we would be approaching your need and will deliver the same.

You can also join us at Facebook, Instagram, Twitter, & LinkedIn.

You May be also Interested In:

Bihar CET-B.Ed Question Paper Solutions & Analysis
Wipro Placement Papers
Amazon Freshers Recruitment 2020
Rajasthan High Court Recruitment

Leave a Comment